Valokuitukaapelit

Valokaapelissa on saman ulkovaipan alle yhdistetty useita kuituja. Kuituyhteyteen tarvitaan aina kaksi kuitua, joten kuitujen lukumäärä kaapelissa on aina parillinen, yleisimmin 2-24 kuitua. Kaapelissa käytetään erilaisia rakenteita ja ulkovaippamateriaaleja käyttökohteesta riippuen. Rakenteen valintaan vaikuttavia tekijöitä ovat esim. kaapelin sijoitus rakennuksessa ja asennustapa. Suoraan maahan auraamalla asennettava kaapeli on rakenteeltaan huomattavasti tukevampi kuin sisätiloihin hyllylle asennettava kuitu. Kaapelin ulkovaipan rakenne vaikuttaa merkitsevästi sen hintaan, joten tarkoitukseen sopivan kaapelin valintaan kannattaa kiinnittää huomiota.

Aluekaapeloinnissa eli rakennusten välisessä kaapeloinnissa käytetään maa- tai kanavakaapelia ja runko- ja kerroskaapeloinnissa sisäasennuskaapelia. Työasemakaapeloinnissa käytetään kaksikuituista laitekaapelia.

Vaihtoehtona perinteiselle kaapelille on puhalluskuitutekniikka, jossa ensin asennetaan tyhjät putket, joihin voidaan myöhemmin lisätä tarvittavat kuidut.

Tuotteet